Lopar

 

Želite li dane provesti na prekrasnim plažama, u prekrasnom okolišu bogatom raznolikim čudesnim biljkama, ovo je mjesto za vas.

Lopar je tada vas izbor ako ste se uputili na otok Rab.

Mnoštvo različitog bilja pruža nevjerojatan misis koji se rapsostrinje zrakom. Nalet povjetarca biti će više nego ugodan. Ako ste jedan od nepopravljiivh romanticara, plaža, sunce, toplo more, ugodan povjetarac i naravno, voljena osoba bit će sve što vam u životu treba. Ovdje nikada nije prevruće. Ako gledamo po temeraturi, otok Rab pa i sam Lopar je jedno od najtoplijih mjesta u Hrvatskoj, no klima je drugačija. Vlažnost zraka nije tolika pa je ugodnije živjeti. Uvijek je onako kako biste i sami željeli.

Plaže

Kako smo već negdje spomenuli, Lopar obiluje prekranim plažama, što pješčanim, što kamenim. Sveukupno ovdje vas očekuju 22 uvale, a od toga 3 nudističke za one malo hrabrije (Ciganka, Sahara, Stolac). Uz to mnoštvo malih uvala sa mediteranskim biljem i toplim morem.

Isto tako, ovdje se nalazi največa i napoznatija plaža na otoku Rabu, "Rajska Plaža".

Svojom duljinom preko 1,5km zaistaje posebna. Ako ne nađete ništa zanimljivo od brojnih sadržaja karakterističnim za plaže kao što su aquagan, pedaline, ćamci, skuteri za vodu, padobrani, gliseri, igrališta za tenis, nogmet, košarku, stolni tenis... možete se slobodno izvaliti na ležaljci i uživati u pogledu, kud god on bio upućen...

Legenda o Sv. Marinu

Pred više od 17 stoljeća, u Loparu je rođen mali Marin. Rastući i stasajući u zrelog mladića, izvježbao je zanat kamenoklesara, te je u potrazi za poslom otputovao čak na suprotnu stranu Jadrana, na obale Apeninskog poluotoka u blizinu današnjeg Riminija.

Svojom marljivošću i krepošću, ubrzo je zadobio ljubav tamošnje kršćanske zajednice, te postao đakonom tamošnjem biskup Gaudienciju. Proganjan zbog propovijedanja kršćanstva, pobjegao je ubrzo na teško dostupno brdo Titan i tamo sagradio crkvicu.

Bili su to temelji na kojem je kasnije niknuo današnji grad San Marino i isto imena državica, gdje se još uvijek čuvaju posljednji svečevi ostaci.


Ne zaboravite...bit će nam zadovoljstvo ugostiti Vas!